Videograaf voor jullie bruiloft vinden. Waar moet je op letten?

Vragen over dit artikel? marco@cinemar.nl. Artikel gepubliceerd op 15 mei 2020.

Hoe kies je een videograaf voor jullie trouwdag? Je kunt complete weekenden spenderen aan het vinden van alle leveranciers voor jullie bruiloft. Met dit artikel help ik je om duidelijk te krijgen wat jullie belangrijk vinden bij het vinden van een trouwvideograaf. De informatie is gebaseerd op alle vragen die ik de afgelopen jaren van klanten heb gekregen en wat ik belangrijk vind als filmmaker van trouwfilms.

Welke kleurbewerking vinden jullie mooi?
Met de keuze voor kleuren en contrast geef je een bepaalde sfeer aan de trouwfilm. Dit kan van donker en intens tot licht en romantisch aanvoelen. Bekijk enkele beelden uit films van verschillende filmmakers en je weet al snel wat bij jullie past
CineMAR kleurbewerking: Hoog contrast om emotie kracht bij te zetten, zachte kleuren voor een realistische tijdloze look met warme huidtinten.

Hoe moet audio in de trouwfilm verwerkt worden?
Ik kan een heel artikel schrijven over alleen dit punt, omdat dit -vaak onderbelichte punt- het belangrijkst is van jullie toekomstige trouwfilm. Cinematische beelden zijn geweldig, maar je voelt pas echt dat een film je raakt wanneer je alles hoort wat er gezegd wordt: de speech van de vader van de bruid, de bruidegom over waarom hij met zijn aanstaande wil trouwen en natuurlijk het Ja-woord. Mijn advies is daarom: kies een videograaf die films maakt met gebruik van al die mooie woorden.
CineMAR audio: audio is 50% van de film. Daarom neem ik trouwceremonies, speeches en live muziek op voor hoge kwaliteit audio in trouwfilms. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de beste geluidseffecten voor trouwfilms om lagen in geluid te creëren.

Hoe lang duurt jullie trouwfilm?
De lengte van (highlight) trouwfilms verschilt nogal per filmmaker. Ik kom ze tegen van vijf minuten tot wel 20+ minuten. Is een film korter dan 10 minuten? Dan heb je in de montage veel creatieve vrijheid en kun je momenten in films elkaar snel laten opvolgen, wat een spectaculair resultaat geeft. Duurt een film langer dan 15 minuten? Dan ontvangen jullie meer beeldmateriaal en krijgt de trouwfilm meer het gevoel dat je een docu kijkt in plaats van een film.
CineMAR en lengte: Dit wisselt nog wel eens, maar momenteel ligt voor mij de sweet spot rond 8-10 minuten.

Welke extra films kunnen geleverd worden?
Naast die spectaculaire trouwfilm met highlights is er meer mogelijk. Bijvoorbeeld een Same Day Edit (preview van de trouwfilm op de dag zelf) of volledige films van een bepaald moment van de dag, zoals de ceremonie, speeches of de openingsdans.
CineMAR en extra films: Same Day Edits zijn standaard in de pakketten die ik bied. Speeches en ceremonies film ik volledig omdat ik van tevoren niet weet wanneer de mooie momenten plaatsvinden. Daarom zijn aparte films van deze momenten achteraf te bestellen.

Nu hebben jullie een idee wat jullie belangrijk vinden voor jullie trouwfilm! Wil je meer weten over welke mogelijkheden ik heb? Ik bespreek het graag met jullie. Bekijk hier enkele CineMAR trouwfilms.