Video afspelen

ABN AMRO – Animatie

ABN AMRO
Animatie
Date
2019
Categorie
Bedrijfsfilm

Altijd in beeld bij je bank! ABN AMRO maakt gebruik van beeldbankieren om op afstand persoonlijk met klant te kunnen spreken. Een soort skypen voor een hypotheekgesprek dus. Best handig, maar hoe laat je medewerkers kennis maken met dit systeem? ABN AMRO  koos voor een animatievideo om beeldbankieren uit te leggen.

 

Een goede keuze, want een animatievideo is erg geschikt om snel dingen uit te leggen en begrijpelijk te maken. Daarnaast vallen de kosten ook mee. De opdrachtgever had de video snel nodig en dat is geen probleem bij dit soort animatievideo's.  Een voice over inspreken kost bijvoorbeeld maar één werkdag. Daarnaast bestond het script volledig uit animaties dus opnamedagen hadden we niet nodig. Even opsluiten op kantoor en binnen een week is de animatie uitlegvideo klaar voor gebruik!

Het succes van deze animatie uitlegvideo is het gebruik maken van begrijpelijke taal en simpele animaties die de medewerker door de video leiden. Door de beelden blijft de kijker gefocust op de boodschap en blijft de boodschap langer hangen. De kans dat een ABN AMRO medewerker na een aantal weken nog denkt aan beeldbankieren is hierdoor veel groter.

Wil je in gesprek over de meerwaarde van animatievideo's voor jouw bedrijf? Of animaties combineren met camerabeelden? Neem dan nu contact op!