Hoe belangrijk is een drone voor jullie bruiloft?

Drone bruiloft videograaf Afbeelding: videograaf op vakantie

Vragen over dit artikel? marco@cinemar.nl. Artikel gepubliceerd op 26 juni 2020.

Drones en trouwfilms! Drones zien er indrukwekkend uit en door de ver ontwikkelde techniek is het eenvoudig om als videograaf cinematische dronebeelden voor jullie trouwfilm te maken. Een mooie aanvulling op mijn camera gear dus. Toch verbaas ik me wel eens hoe het gebruik van een drone als belangrijke selectiecriteria wordt gebruikt in de keuze voor een videograaf. Lees daarom in dit artikel wanneer je een videograaf met drone moet vinden en wanneer dit minder belangrijk is.

Hoe geven dronebeelden meerwaarde aan een trouwfilm?
Stel je even voor: De drone vliegt boven het bos, vlak over de bomengrens en langzaam tilt de camera omhoog en komt jullie trouwlocatie in beeld. Zie je het al voor je? Een prachtige manier om een locatie in een film te introduceren aan de kijker.  Of: een dronebeeld waarin jullie in jullie trouwauto over een mooie landweg rijden, dat geeft een geweldig gevoel van vrijheid in de film.

Wanneer is een videograaf met drone van meerwaarde voor jullie?
Trouwfilms gaan over mensen en emoties, voor beide is een gewone camera veel geschikter dan een drone. Een drone is dus nooit noodzakelijk. Het geeft wel meerwaarde op het moment dat jullie in de natuur trouwen, dus op een landgoed of een festivalbruiloft met veel groen eromheen. Een drone kan de locatie mooi in beeld brengen die jullie zo zorgvuldig gekozen hebben. Het kan ook van meerwaarde zijn als jullie trouwshoot zich in de natuur afspeelt, zoals het bovengenoemde voorbeeld met de trouwauto. Houd er dan wel in jullie planning rekening mee dat zo’n drone shot met bewegende elementen snel een half uur kost om te maken.

Wanneer heeft een drone weinig meerwaarde voor een trouwfilm?
In ons volgebouwde land zijn veel trouwlocaties in Nederland rondom bebouwd. Ik probeer dan zo te filmen dat de bebouwing rondom niet zichtbaar is. Los van de regelgeving heeft een drone hier weinig meerwaarde.

Drones en storytelling
Is jullie keuze nu dat een drone belangrijk is voor jullie trouwfilm? Helemaal goed! Vraag aan de gekozen videograaf om voorbeelden van het gebruik van dronebeelden in zijn/haar trouwfilms. Voegen de dronebeelden iets toe aan het verhaal? Top! Dan zit je goed.

Veel plezier met de trouwvoorbereidingen en veel geluk samen!

Bekijk hier enkele CineMAR trouwfilms.