Alle corona maatregelen voor bruiloften

coronamaatregelen bruiloft

Vragen over dit artikel? marco@cinemar.nl. Artikel gepubliceerd op 7 mei 2020.

Er zijn de komende maanden steeds meer mogelijkheden om te trouwen. Te gek! Dat betekent dat er mooie bruiloften gaan plaatsvinden in 2020. Mijn eerste bruiloft sinds maart vind 20 mei plaats. In dit artikel lees je welke maatregelen de komende maanden gelden en welke maatregelen ik als filmmaker neem.

Welke corona maatregelen gelden er op dit moment voor bruiloften?
Tot 31 mei mogen we bruiloften organiseren voor maximaal 30 personen. Ook aanwezige trouwleveranciers tellen hierbij mee. Alle aanwezige huishoudens(!) moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden. Dus jullie mogen als bruidspaar lekker tegen elkaar aan zitten! Bespreek met de trouwlocatie hoe jullie ervoor gaan zorgen dat alle hygi├źnemaatregelen in acht worden genomen.

Welke corona maatregelen gelden er vanaf 1 juni voor bruiloften?
Vanaf 1 juni zijn er weer mogelijkheden voor kleinschalige bruiloften. De horecagelegenheden mogen weer gasten ontvangen en er mogen tot 30 personen aanwezig zijn in horecagelegenheden, aanwezig personeel telt hierbij ook mee. De 1,5 meter regeling is nog steeds van kracht, dus alle huishoudens moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Welke corona maatregelen gelden er vanaf 1 juli voor bruiloften?
Vanaf 1 juli zijn er weer mogelijkheden voor grotere bruiloften. De horecagelegenheden mogen weer gasten ontvangen en er mogen tot 100 personen aanwezig zijn in horecagelegenheden, aanwezig personeel telt hierbij ook mee. Vooralsnog is de 1,5 meter regeling ook na 1 juli nog steeds van kracht, dus alle huishoudens moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Welke maatregelen neem ik als filmmaker?
Voor de coronacrisis werkte ik al veel met materiaal waarmee ik van afstand intieme beelden kan schieten, dus 1,5 meter is voor mijn werkwijze geen probleem. Tijdens een trouwceremonie wordt mijn bewegingsvrijheid wel ingeperkt, daarom is het belangrijk dat we voorafgaand aan de bruiloft de plattegrond doornemen.

Bij CineMAR trouwfilms is audio belangrijk en in mijn ogen onmisbaar, daarom blijf ik microfoons gebruiken. Tussen elk gebruik desinfecteer ik deze zodat ze veilig gebruikt kunnen worden.

corona maatregelen bruiloftTijdens corona kan een trouwfilm extra meerwaarde zijn voor jullie, omdat mogelijk niet al jullie vrienden en familie bij de bruiloften aanwezig kunnen zijn. Ik bespreek graag de mogelijkheden met jullie! Hier meer info over CineMAR trouwfilms.